Emoțiile cu privire la apropierea nunții pot fi cu adevărat provocări care stau în calea organizării acestei zile cu adevărat speciale în viața omului, așa că primul aspect de care trebuie să ții cont pentru planificarea nunții tale este că stresul nu te va ajuta prea mult să faci față la tot ceea ce urmează.
Dar stai relaxat deoarece în acest articol vei găsi 7 pași utili și ușor de respectat pentru ca tu să-ți poți organiza nunta exact așa cum îți dorești.
1. Întocmirea unei liste alături de partener/ă
Un pas foarte important pentru planificarea nunții este întocmirea unei liste pe care să fie așezate prioritățile în ordine cronologică. Notează în primul rând numărul estimativ de invitați pe care îi aștepți la nunta ta pentru a putea începe să contactezi restaurantele care oferă săli potrivite pentru numărul de participanți, și bineînțeles, alege data nunții.
Pe lângă acest lucru, poți începe să notezi și preferințele legate de muzică, fotografie, aranjament floral, transport, cazare (dacă este cazul), meniu și alte aspecte. Nu uita că această listă trebuie să fie cu tine pe tot parcursul organizării pentru a nu omite nimic.
2. Alegerea nașilor
Pentru a putea începe cu adevărat demararea procesului de organizare a nunții, alegerea nașilor este una dintre datoriile viitorilor miri. Dacă încă nu ai minte persoanele potrivite și dispuse să-ți fie alături la acest eveniment important din viața ta, cere sfatul celor apropiați și începe să propui și să contactezi potențialii nași.
3. Stabilirea unui buget
Este drept că fără iubire nu ar trebui să aibă loc vreo nuntă însă nici fără buget, aceasta nu se poate realiza. Notează pe lista întocmită bugetul de care dispui pentru a putea oferi avansul cerut de fiecare serviciu de care vei avea nevoie.
4. Contactarea serviciilor muzicale, foto-video și rezervarea sălii de nuntă
După ce ai identificat care este bugetul tău real este momentul să te informezi cu privire la cât costă o nuntă în România. Gândește-te bine dacă îți dorești o formație cu muzică live, DJ, MC sau toate la un loc și cât de profesionale ai vrea să fie serviciile foto-video, pentru a te încadra în bugetul propriu.
Totodată, studiază și compară prețurile acestor industrii și/sau cere părerea celorlalți pentru a face cea mai potrivită alegere. Să ai mereu în minte faptul că aceste servicii sunt foarte căutate și trebuie să le rezervi din timp, pentru a nu rămâne fără opțiuni.
5. Alegerea unui staroste – maestru de ceremonii
Acest lucru nu este obligatoriu însă dacă vrei să te poți bucura cu adevărat de toate momentele din ziua nunții tale și să stai liniștit că o persoană va fi responsabilă ca fiecare detaliu să fie respectat și urmat, alegerea unui staroste – maestru de ceremonii este una potrivită.
Cum în ziua nunții tale vor exista emoții puternice și cel mai probabil multe lacrimi de bucurie și recunoștință, e de la sine înțeles faptul că va fi greu să poți rămâne organizat și să gestionezi fiecare situație neprevăzută care ar putea să apară.
Denumirea de „maestru de ceremonii” reprezintă abilitatea de care o persoană care practică această meserie dă dovadă iar cum arta vorbirii este un talent cu care nu mulți se nasc, încă din dimineața nunții tale vei simți cum starostele îți va fi mâna dreaptă pe tot parcursul acestei zile unice.
6. Alegerea unor persoane care să te ajute cu organizarea
Pe lângă faptul că poți angaja o firmă care se ocupă cu organizarea evenimentelor, dacă totuși bugetul tău este alocat pentru alte lucruri, poți forma chiar tu o echipă mică alcătuită din prieteni sau familie care să te ajute cu următorii alți pași importanți în planificarea nunții tale (alegerea vestimentației, bisericii, decor, momente artistice, etc.). Persoanele dragi din viața ta pot fi un sprijin real într-un asemenea context iar ele s-ar putea ocupa de alte sarcini necesare, ușurându-vă astfel munca.
7. Actualizarea listei de planificare
Acum că te-ai ocupat de fiecare pas regăsit mai sus, este momentul să-ți actualizezi lista pe care ai întocmit-o de la începutul planificării. Având în vedere faptul că în tot acest timp anumite aspecte/preferințe au început probabil să se schimbe pe parcurs, bifează și actualizează fiecare detaliu din lista ta pentru a putea trece cu încredere la următoarea etapă în procesul de organizare.
Este util să te ocupi în primă fază de acele chestiuni administrative precum rezervarea unei locații, formații, DJ, fotograf, etc. deoarece acestea sunt fundamentale pentru ca o nuntă să aibă loc.
Dacă vei urma acești 7 pași simpli, fiind organizat și hotărât cu privire la preferințele tale, poți fi liniștit că vei avea parte de o nuntă exact așa cum îți dorești, conform obiectivelor stabilite.